בלוג מתכונים

גלו מתכונים טעימים, טיפים לבישול וסיפורים מהמטבח הישראלי

מרק עדשים ביתי עשיר חדש

מרק עדשים כתומות עשיר, קל להכנה, מתאים לימי חורף או ארוחת ערב מזינה. מבוסס על עדשים, בצל, גזר, שום ותבלינים כמו כמון וכורכום. מבושלים יחד לציר מרק סמיך ומנחם. ניתן להגיש חלק או עם חתיכות, ולקשט בכוסברה או יוגורט....

עוגיות שוקולד צ'יפס קלאסיות חדש

עוגיות שוקולד צ'יפס קלאסיות עם קצוות קריספיים ומרכז רך – מושלמות ליד קפה או כפינוק מתוק בבית. מתכון ברמת קושי בינונית שמתאים לאופים עם קצת ניסיון, וכולל שלב קירור לבצק לתוצאה מדויקת וטעימה במיוחד....

אורז מעורב ירושלמי חדש

מתכון גאוני למנה אחת של אורז מעורב ירושלמי – שילוב מושלם של קיט בשרי עסיסי (הודו, חזה עוף וטחולים), אורז ואטריות זהובות. הכל מתבשל יחד בסיר אחד לתוצאה עשירה בטעמים, קרמלית ועסיסית. מגישים עם סלט ערבי וטחינה – ונהנים ממנה שכולה חגיגה ירושלמית משודרגת....

כנפיים ותפוחי אדמה בבירה ודבש חדש

כנפיים ותפוחי אדמה בבירה ודבש הם שילוב מנצח של טעמים מתוקים, מלוחים ומעט חריפים – שמתבשלים יחד בסיר אחד ומקבלים סיום קרמלי וקריספי בתנור. כל ביס מלא עסיסיות מהכנפיים, רכות מהתפודים ועומק טעם מהשום, הסויה והבירה. מתכון פשוט, טעים ומרשים שכל אחד יכול להכין – ותמיד יזכה למחמאות....

מתכון לאורז לבן פשוט ומושלם חדש

אורז לבן הוא תוספת קלאסית שכמעט כל אחד אוהב, והוא מתאים ליד כל מנה עיקרית. הסוד לאורז מושלם, כזה שגרגיריו נפרדים והוא רך וטעים, טמון בכמה שלבים פשוטים ובדיוק בכמויות. המתכון הזה, המכונה גם "שיטת הכוסות", הוא הדרך הבטוחה להצלחה....

שקשוקה חריפה בסגנון מרוקאי חדש

מטגנים בצל, שום ופלפלים (כולל חריף), מוסיפים עגבניות, רסק ותבלינים חריפים כמו פפריקה, כמון וקארי. מבשלים לרוטב עשיר, שוברים ביצים, מבשלים עד שהן מוכנות. מקשטים בכוסברה ומגישים עם לחם. אפשר להוסיף סחוג או חציל קלוי לטעם עמוק יותר....

מתכון לשקשוקה קלאסית חדש

מטגנים בצל, שום ופלפל אדום. מוסיפים עגבניות, רסק עגבניות ותבלינים (פפריקה, כמון, מלח ופלפל). מבשלים עד שהרוטב מסמיך. שוברים ביצים לתוך הרוטב, מכסים ומבשלים עד שהביצים מוכנות. מקשטים בפטרוזיליה או כוסברה ומגישים עם לחם לניגוב....

סינון מתקדם

אפשרויות תזונה

עקבו אחרינו