- 👨🍳 אופן ההכנה:
- חממו סיר רחב על אש בינונית ושפכו פנימה את שמן הזית.
- לפני שהשמן מתחמם לגמרי, סדרו את הכנפיים בשכבה אחת בסיר.
- תבלו במלח ופלפל, וצרבו בלי להזיז כ־7–8 דקות.
- הוסיפו את הפפריקה, נערו את הסיר היטב עד שהכנפיים מקבלות גוון אדמדם מגרה.
- הוסיפו את תפוחי האדמה, דאגו שגם הם יקבלו מגע עם תחתית הסיר.
- המשיכו לטגן עוד כמה דקות עד שהתפודים מתחילים להשחים.
- הוסיפו את השום והסויה וערבבו בעדינות.
- שפכו פנימה את הדבש והבירה, נערו את הסיר, כסו ובשלו 20 דקות.
- כשהרוטב מצטמצם, גרדו בעדינות את כל הטעמים שנדבקו לתחתית.
- העבירו את הסיר לתנור שחומם מראש ל־200 מעלות (טורבו), ואפו עד שהכול משחים ומקבל זיגוג קרמלי מבריק.
כנפיים ותפוחי אדמה בבירה ודבש
איציק תורגמן
21/07/2025
זמן קריאה: 5 דקות
מתכונים
מנות עיקריות
ארוחות מהירות
כנפיים ותפוחי אדמה בבירה ודבש
כנפיים
תפוחי אדמה
בבירה
דבש

פרטי המתכון
15
דקות הכנה
45
דקות בישול
5
מנות
בינוני
רמת קושי
רכיבים
- 1.5 ק"ג כנפיים חצויות
- 4 תפוחי אדמה אדומים, חתוכים לרבעים
- 3 כפות דבש
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 4 שיני שום כתושות
- 3 כפות רוטב סויה
- בקבוק בירה לבנה (330–500 מ"ל)
0
(0 דירוגים)
על המחבר

איציק תורגמן
מחבר המתכון
מתכונים ביתיים טעימים ופשוטים לכל המשפחה
מתכונים קשורים

מרק עדשים ביתי עשיר...
22/07/2025

שקשוקה חריפה בסגנון מרוקאי...
19/07/2025

אורז מעורב ירושלמי...
21/07/2025