🍳 אופן ההכנה:

  1. בסיר רחב (סוטאז' 38–40 ס"מ) מחממים שמן זית.

  2. מטגנים את הבצל על אש בינונית בשיטת צ׳לה בלה עד שמקבל גוון שקוף-זהוב.

  3. מוסיפים את המעורב הירושלמי ומערבבים היטב עם הבצל. מתבלים בתבלין המעורב.

  4. צורבים את הבשר יפה מכל הצדדים על אש גבוהה.

  5. מזיזים את התערובת הצידה ובחלק הריק של הסיר, קולים את האטריות עד להשחמה עדינה.

  6. מוסיפים את האורז ואת המלח, ומערבבים רק את האורז והאטריות – כדי לצפות אותם היטב.

  7. מאחדים את כל תכולת הסיר, מוסיפים את הבצל הירוק ואת המים הרותחים.

  8. מערבבים קלות, מכסים, ומבשלים על אש קטנה למשך 20 דקות – עד שהאורז סופג את כל הנוזלים.

  9. מכבים את האש, מניחים למנה להתאוורר 5 דקות ומגישים עם סלט ערבי וטחינה בצד.

🍽️ טיפ שף:

אפשר להוסיף גם גרגרי חומוס מבושלים או עגבנייה מגוררת למי שרוצה עוד צבע וטעם.