🍳 אופן ההכנה:
-
בסיר רחב (סוטאז' 38–40 ס"מ) מחממים שמן זית.
-
מטגנים את הבצל על אש בינונית בשיטת צ׳לה בלה עד שמקבל גוון שקוף-זהוב.
-
מוסיפים את המעורב הירושלמי ומערבבים היטב עם הבצל. מתבלים בתבלין המעורב.
-
צורבים את הבשר יפה מכל הצדדים על אש גבוהה.
-
מזיזים את התערובת הצידה ובחלק הריק של הסיר, קולים את האטריות עד להשחמה עדינה.
-
מוסיפים את האורז ואת המלח, ומערבבים רק את האורז והאטריות – כדי לצפות אותם היטב.
-
מאחדים את כל תכולת הסיר, מוסיפים את הבצל הירוק ואת המים הרותחים.
-
מערבבים קלות, מכסים, ומבשלים על אש קטנה למשך 20 דקות – עד שהאורז סופג את כל הנוזלים.
-
מכבים את האש, מניחים למנה להתאוורר 5 דקות ומגישים עם סלט ערבי וטחינה בצד.
🍽️ טיפ שף:
אפשר להוסיף גם גרגרי חומוס מבושלים או עגבנייה מגוררת למי שרוצה עוד צבע וטעם.